Ads 468x60px

„ДЕТСКИ ГЕРГЬОВДЕН”

"На 6 май 2012 година за трета поредна година ЖЕНИ ГЕРБ – Русе организираха „ ДЕТСКИ ГЕРГЬОВДЕН ”. 




Гости на тържеството бяха народните представители от 19 МИР – Пламен Нунев и Светлана Ангелова, Пламен Стоилов – кмет на община Русе, Д-р Андриан Райков - зам. областен управител.

 В Парка на младежта се събраха стотици деца и техните родители. Имаше забавни игри за всички – от бебета в детски колички до татковци, които изпробваха своята бързина в скачането с чували. Децата изработиха пъстри венци от цветя, с които се закичиха. Спортните игри също бяха в духа на празника. Невероятно артистично майсторство проявиха малките актьори, пресъздавайки мита за Свети Георги, който „убива” ламята. Атракция в тържеството беше малкото пони, което малчуганите с радост пояздиха, а традиционната Герьовска люлка, окичена с цветя внесе много настроение за децата и носталгия за възрастните...






Поднасяме своите най-искрени благодарности на Феята Ели, на Пипи Дългото Чорапче и на веселите клоуни от „Веселяците”. Огромни благодарности и на Областна служба „ Пожарна безопасност и защита на населението”, които със своя професионализъм направиха детският празник безопасен! 




Ресторант „ Дунавски кът ” и механа „ Странджата ” също ни помогнаха да направим този български празник незабравим за децата, а „ Чанове” , както винаги се включиха в благородната инициатива.
Благодарим от сърце и на всички русенци – малки и големи, които в Деня на град Русе споделиха своето свободно време с нас и зарадваха децата си, усетиха полъха на българската традиция и мириса на свежата пролет, залюлюха се на Гергьовската люлка под звуците на българските народни песни. 


Огромно удовлетворение изпитваме – ние – ЖЕНИ ГЕРБ от това, че ви доставихме много радост, положителни емоции и пролетно настроение!

3 коментара:

Анонимен каза...

Страхотен празник са организирали Жени Герб

Анонимен каза...

Strahotni ste

Анонимен каза...

Радваме се, че Ви е харесало :) Догодина пак сме на линия :)

Публикуване на коментар